CVT Zangles & Zangcoaching

Mijn zanglessen zijn geschikt voor professionele of semiprofessionele vocalisten, gevorderde zangers en zangeressen en jonge talenten. De lessen gaan uit van positiviteit en een actieve leervraag van de zanger/zangeres: samen met jou kijk ik naar je muzikale wensen, doelen en vragen. Je bepaalt dus zelf als vocalist waar je aan wilt werken en neemt je eigen nummer(s) of vocale uitdaging mee naar de les. Ik coach vanuit Europa's meest vooraanstaande zangmethode: Complete Vocal Technique (CVT) en neem daarnaast mijn eigen ervaring als docent en uitvoerend zangeres mee in de lessen. Ik ben ervan overtuigd dat "the magic happens" wanneer je je gevoel met zangtechniek gaat combineren. Naast techniek werken we dus ook aan beleving en interpretatie. Tijdens de les geef ik je tips, tricks en concrete oefeningen om je stem gezond en efficiënt te trainen en je lied zo te laten klinken zoals jij graag wilt.  Zo kun je ook thuis, tijdens repetities of op het podium aan de slag met je vocale ontwikkeling.

Wat kan ik je leren?

Onderwerpen die tijdens mijn lessen aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld ademhaling, ademsteun en twang, het bereiken van hoge of juist lage noten, vrij zingen zonder spierspanningen/constrictie/heesheid/irritatie of pijn, met meer of minder volume zingen, je eigen sound zoeken, podiumpresentatie, interpretatie en inleving, improvisatie, ritme, microfoontechniek, klankkleur, vocale effecten zoals grunt, growl, distortion, vibrato, ornamentatie, auditeren, podiumangst & zenuwen, gezond spreken, stemconditie en stemtraining.

Hoe ziet een zangles eruit?

Bij de zangles breng je zelf de tekst en/of bladmuziek van een lied mee wat je leuk vindt om te zingen of waar je een uitdaging in tegenkomt. Je kunt er ook voor kiezen om in de les aan een specifiek onderwerp te werken, bijvoorbeeld timing of vocal breaks. Jij als zanger(es) en jouw muziek staan dus centraal. Mocht je even niet weten waar je aan wilt werken, ben je op zoek naar inspiratie of wil je weten waar je staat in je vocale ontwikkeling? Dan denk ik graag met je mee, kan ik je suggesties doen voor nummers of genres of je oefeningen geven.

Je mag werken met een backingtrack/begeleidingsband (karaoke via Youtube/Spotify of op usb/cd) of je mag jezelf begeleiden. In de zangstudio in Nijmegen en bij mij thuis in Malden is o.a. een piano, gitaar, PA, microfoon en laptop met internet aanwezig.

Ik begeleid je graag om de antwoorden op de vragen te ontdekken die op jou van toepassing zijn. Ik sta open voor alle muziekstijlen en genres: het maakt mij niet uit of je bijvoorbeeld een metal, pop, musical, klassieke of soul zanger(es) bent! Ook als je eerder les hebt gehad in andere zangmethodes, is dit geen probleem. Het gaat er om dat jij als zanger of zangeres gezond en vrij kan zingen, tevreden bent met je sound en zang, zelfvertrouwen hebt en je jezelf verrast met wat je allemaal vocaal kan.

Frequentie & lesduur

De zanglessen vinden in principe 1x in de 2 weken plaats. In overleg is het echter ook mogelijk om wekelijks, maandelijks of in een andere frequentie lessen te volgen. Je kunt kiezen tussen lessen van 30 of 60 minuten. Naast privélessen, geef ik ook duo- en groepslessen.

Open-minded & veilig

CVT kent geen dogma's: alles is open voor discussie en verandering. Dezelfde open-minded sfeer streef ik na in mijn lessen. Ik vind het belangrijk als docent dat jij je veilig en op je gemak voelt in de zangstudio in Nijmegen of bij mij thuis in Malden. In mijn lessen is niks gek, raar of vervelend. Ik sta open voor wie jij bent als persoon, als zanger of zangeres en de muziek die je meebrengt naar de zangles.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten! Let's sing!

Meer weten over wie ik ben, mijn ervaring en hoe ik les geef?

"You gotta make your own kind of music, sing your own special song. Make your own kind of music, even if nobody else sings along"

- Mama Cass -

Saskia-Bak - CVT zangdocente

Schrijven van en feedback geven op Engelstalige lyrics

Als afgestudeerd Amerikaniste (Bachelor Engels Taal & Cultuur & Master American Studies), kan ik je tevens helpen bij het schrijven van en feedback geven op Engelstalige lyrics en kan ik je in je zang ondersteunen bij een goede Engelse uitspraak. Ook vertel ik je graag meer over de muziek historische achtergrond van een lied, stijl of zanger/zangeres uit de Amerikaanse of Afro-Amerikaanse muziek, als je dat leuk of interessant vindt.

Scroll to Top