Zang- en stemcoach Saskia Bak

Ik ben Saskia (1984) en ben Authorized CVT Teacher.

Ik heb de 3-jarige opleiding CVT singer/teacher aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen, Denemarken gevolgd. Als geautoriseerd Complete Vocal Technique zangcoach ben ik getraind om de stem te analyseren en te coachen op gezond stemgebruik en goede zangtechniek. Daarnaast ben ik als CVT zangcoach bevoegd om te doceren volgens de pedagogiek en filosofie van Complete Vocal Technique. Dat betekent dat ik (minstens) elke 3 jaar een update dien te volgen over het laatst verrichte onderzoek over de stem en regelmatig bijeenkom met mijn collega CVT-zangcoaches in binnen- en buitenland. Als life-long learner school ik mijzelf  elk jaar bij door me ook te verdiepen in andere zangmethodes en werkwijzen.  Op die manier blijf ik up-to-date over de laatste ontwikkelingen van mijn vakgebied.

ikvl_20201212_9485

Complete Vocal Technique gaat er vanuit dat iedereen kan leren zingen en dat je alle geluiden van de menselijke stem op een gezonde manier kan maken. Of het nou de distortion is van een zanger in een metal band, de hoge noten van een opera zangeres, de zachtere klanken van een folk zanger, of de krachtige uithalen van een soul- of gospelzangeres. Met CVT leer je op een duidelijke en effectieve manier jouw eigen sound te ontwikkelen en te zingen zoals je wilt zingen. Goede zangtechniek is een middel tot expressie; door het aanleren van goede zangtechniek kun je in je zang uiten wie je bent en wat je wilt zeggen, zonder dat je daarbij last krijgt van je stem. Als zangeres heb ik zelf ook veel profijt gehad van Complete Vocal Technique en ben ik veel gezonder, vrijer en zekerder gaan zingen.

Sinds 2013 heb ik in mijn praktijk en op locatie met veel plezier allerlei zangers en zangeressen van verschillende stijlen, genres, leeftijden en ervaringsniveaus gecoacht. Ik heb o.a. gewerkt als gastdocent zang en bandcoach bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen (muziektherapie), als gastdocent solozang en zangtechniek bij musical stichting Stamppij en workshops en trainingen gegeven aan verschillende koren, (zang)groepen, bands, bedrijven en op zang- en muziekscholen. Naast mijn reguliere bezigheden als zangcoach, ben ik ook ademhalings- en stemcoach bij Nienke Thurlings (empowerment coach voor vrouwen) en begeleid ik zangers en zangeressen bij het maken van zangopnames in de opnamestudio Studiobizz.

 

 

ikvl_20201212_9729

If you want to sing, sing out. And if you want to be free, be free.

- Cat Stevens -

Teaching

Saskia als zangdocente en coach

CVT Zangles

First Aid

CVT zangles en coaching

Scroll to Top