Saskia Bak als zangeres

Sing Your Heart Out

Door mijn studie zang aan het Complete Vocal Institute ben ik gekwalificeerd als professioneel zangeres. In Amerika heb ik in 2003-2004 de cursussen 'Vocal Technique I & II' succesvol afgerond aan het SBCC, een demo's opgenomen in Nashville (2008) en Los Angeles (2020), en gezongen in diverse gezelschappen zoals het Loyola University Choir en Genesis Gospel Choir in New Orleans (2008).
Daarnaast heb ik in 2004-2005 lessen gevolgd aan de opleiding Dans: Musical Theater bij Fontys in Tilburg en vanaf mijn 14e les gehad van verschillende zangdocenten in Nederland en Duitsland (o.a. Pop Academy Regensburg 2007).
Als uitvoerend zangeres, heb ik 10 jaar met veel plezier bij het pop-rock orkest High Fidelity  en bij de 10-koppige soul en funk band The Favorites gezongen. Daarnaast heb ik een aantal mooie hoofd- en bijrollen mogen vertolken in de musicals en muziektheater stukken Soulmate Hotel (2009), Do You Remember (2011), Tot op het Bot (2012), Face-Lift (2013) en Maria Magdalena (2015, 2017). Op de momenten dat mijn drukke bestaan het toelaat, schrijf ik graag mijn eigen liedjes en teksten en werk ik op project basis als uitvoerende zangeres in de studio of op speciale gelegenheden en ceremonies, zoals bijvoorbeeld voor de Soundtrack van de Bevrijding (F. Mehring, 2015) of Heumen Herdenkt 75 jaar Bevrijding (2019). Na 20 jaar coverwerk in allerlei formaties, ben ik sinds eind 2018 weer terug bij het schrijven van eigen songs waar ik ooit als tiener mee begon en werk ik momenteel aan een eigen album met pop, soul, RnB en gospel invloeden.

Mijn grootste voorbeelden zijn de zangers en zangeressen die ik heb leren kennen in verschillende jazz, blues en live music clubs in Amerika, o.a. op het New Orleans Jazz & Heritage Festival, Chicago Blues & Gospel Festival en Long Beach Jazz Festival. Maar ook in de Nederlandse theaters, op festivals, grote en kleine podia in Nederland luister ik graag naar mensen die mij vocaal inspireren. Van jongs af aan heb ik een voorliefde voor soul en r&b, Motown, gospel, funk, musical theater, pop en rock. Met Motown en soul artiesten als Michael Jackson, Aretha Franklin, Diana Ross, Ray Charles, Tina Turner, Stevie Wonder, Etta James en vele anderen ben ik opgegroeid en het luisteren naar hen hebben mij muzikaal en vocaal gevormd. Toch heb ik altijd ook enorm kunnen genieten van anderen stijlen, van folk tot klassiek en van dance tot wereldmuziek.

Ik sta als zangeres voor het maken van muziek vanuit je ziel en vanuit wie je bent. Ik vind het belangrijk om een verhaal te vertellen op het podium, te stralen, te genieten, en vooral: muziek te maken.

Ben je op zoek naar een zangeres voor een speciale gelegenheid, band of project? Neem dan contact met me op, ik hoor graag van je!

Scroll to Top