Workshops

Hieronder vind je informatie over de verschillende soorten workshops die ik momenteel aanbied. Door het jaar heen zal het aanbod variëren, dus houd mijn site, Facebook en Instagram in de gaten! In principe zijn onderstaande workshops op aanvraag. Data van geplande workshops verschijnen op deze pagina of op Instagram en Facebook.

Complete Vocal Technique

In deze workshop nemen we de basis door van Complete Vocal Technique. Je leert aan de hand van verschillende oefeningen en door theoretische uitleg wat de basis principes ademsteun, twang, geen kaak- en lipspanning zijn en hoe je deze toe kunt passen in je eigen zang. Daarnaast gaan we dieper in op de stemfuncties neutral, curbing, overdrive en edge: hoe kun je deze stemfuncties herkennen bij anderen en bij jezelf, wanneer gebruik je de stemfuncties en wat kun je ermee bereiken? Daarnaast experimenteren we met hoe je de klankkleur van je stem kan veranderen en hoe je effecten zoals growl, distortion, vibrato, grunt, extra lucht etc. toe kan voegen om je expressie te vergroten. Aan het eind van deze workshop ga je met een nieuwe kijk op zang en met veel inspiratie voor jezelf als zanger of zangeres naar huis!

Gospel & Soul

Sometimes we need some soul and gospel in our lives! In deze workshop gaan we terug naar de roots van de gospel en soul: waar komt deze muziek vandaan? Wat is de aantrekkingskracht van deze muziek? Naast een stukje muziekgeschiedenis, gaan we in deze workshop aan de slag met de zangtechnische aspecten en interpretatie van de soul en de gospel. Ik leer je om te klinken en op het podium te staan als een soul of gospel zanger of zangeres en geef je daarbij tips en tricks die je in kan zetten op het gebied van timing, ritme, klankkleur, uitspraak, stemfunctie, interpretatie en meer. Lift your voice and sing!

Interpretatie & Performance

Waar gaat het lied over? Hoe breng je dit over? Hoe maak je connectie met je publiek? Hoe druk je je intentie uit in je gezicht en je lijf? Hoe sta je op het podium? In deze workshop gaan we aan de slag met je identiteit als zanger/zangeres/band/koor. Door middel van een aantal vragen en oefeningen ontdek je hoe je met meer uitstraling, energie, kracht en plezier jouw verhaal kunt vertellen op het podium. Je krijgt handvatten aangereikt om in 10 heldere stappen de interpretatie van een lied uit te diepen. Ook kijken we naar je performance: wie je wilt zijn op het podium, hoe dit verschilt van wie je bent in het dagelijks leven, de rol die je kan spelen, de bewegingen die je maakt. Ik leer je met nieuw inzicht naar jezelf en je interpretatie/performance te kijken zodat je (weer) met energie en zelfvertrouwen het podium op kan. Deze workshop is ook geschikt voor koren, bands of zanggroepen!

Maatwerk

Als CVT-docente ben ik getraind om vanuit mijn gereedschapskist vol tools op het gebied van zang mezelf flexibel in te zetten bij de wensen en leerdoelen van de klant. Lijken sommige aspecten van bovenstaande workshops je wel wat, maar wil je er voor jouw bedrijfsuitje, (vrijgezellen)feestje, koor, band, zanggroep, vrienden of familie net een andere draai aangeven? Neem contact met me op! Ik denk graag met je/jullie mee om een workshop op maat aan te bieden. Na een eerste gesprek over je/jullie wensen, doelen en budget stel ik een offerte op. Na het akkoord op de offerte maken we verdere afspraken over de workshop.

In het verleden heb ik workshops in verschillende vormen gegeven bij o.a.:

 • Radboud UMC
 • Hogeschool Arnhem Nijmegen (Muziektherapie)
 • Rijkswaterstaat
 • Zangschool Vocalized
 • CREA-orkest
 • Liberty Gospel Choir
 • Band Bootleg Betty
 • Zanggroep Juvia
 • Uitvaartensemble Nijmegen
 • Popkoor Jokolo
 • Stichting Stamppij
 • Koor Hatikwa
 • en méér!

Ben je geïnteresseerd in één van de workshops?

Neem dan contact met me op om je wensen door te spreken.
Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Scroll to Top