Zangcoaching in de opnamestudio

Als je als zanger(es) de studio in gaat, wil je dat hetgeen wat je opneemt een mooie weerspiegeling is van wat je kunt en wie je bent als artiest. In de studio wil je niet meer bezig zijn met je zangtechnische uitdagingen, maar zonder problemen je album/demo/koortje/solo op kunnen nemen.

Het zingen in een studio gaat net weer wat anders dan bij een live optreden. Je zingt je track meestal alleen in, hoort jezelf anders over de headphones, maakt vaak lange uren, moet veel herhalen, werkt net weer met andere techniek dan je gewend bent en vaak komt er bij veel zangers en zangeressen ook spanning bij kijken omdat we het gevoel hebben dat het een momentopname is waarin alles in een keer goed moet zijn. De producer heeft niet altijd de kennis in huis om te zorgen dat je je beste vocale prestatie neer kunt zetten. Dat resulteert soms in een opname waar je net niet tevreden over bent en dat is zonde.

Tijdens of voor de studio opname, coach ik je graag op gezond stemgebruik en stemconditie in de studio. Voor de opname kan dit online, in De Zangstudio in Nijmegen/Malden of op locatie bij de studio. Voor de opnames nemen we de aandachtspunten van datgene wat je wilt opnemen nog een keer door. Tijdens de opnames, zal ik je vanuit de controle kamer onder de knop coachen. Zo benutten we de studio opname tijd zo efficient mogelijk en kan je je tijdens de opnames concentreren op je performance en de kwaliteit van je vocale prestaties.

Opnamestudio-Studiobizz-Oss

Samenwerking met Peter van Studiobizz

In samenwerking met Peter van Tilburg van opnamestudio Studiobizz in Herpen, organiseer ik regelmatig een Vocal Demo Dag, waarbij je eerst zangtechnisch met mij de puntjes op de I zet op hetgeen wat je wilt gaan opnemen en daarna samen met Peter en mij een opname maakt. De opname krijg je naderhand via de email toegestuurd. Zo heb je een fijne studio ervaring en een opname waar je trots op bent!

Heb je een interesse in een studio coaching sessie of in de Vocal Demo Dag? Neem dan contact met mij op voor meer informatie of een afspraak.

Wij kijken er naar uit om met je te werken!

Scroll to Top